Vistas filejas salāti "Ziema"

       Izcili gardi salāti - gan ikdienai , gan svētku galdam . Lielisks rezultāts , bez lielas piepūles un bez dižas maciņa satura purināšanas. Salāti būs gardi , sātīgi, patiks visiem vistas cienītājiem. Šajos salātos nebūs negaidīti pārsteigumi ar nepieradinātām garšām, kas pēkšņi un negaidīti izleks no kopīgās ainavas, viss būs pierasts un jau sen iemīlēts.


Sastāvdaļas

Vistas fileja - 1 vidēja izmēra gabaliņš
Kartupeļi - 5 gab vidēja izmēra
Burkāni - 2 gab vidēja izmēra
Olas - 2 gab
Siers - 50 - 70 grami, puscietais
Majonēze
Sviests - aptuveni tējkarote
Garšvielas - sāls, pipari

Kartupeļus un burkānus uz vāram, ar visu mizu. Atdzesējam un sarīvējam uz smalkās rīves.

Vistas fileju griezt gabalos nevajag. Tādu kādu to Dievs ir radījis tādu liekam uz pannas, kura pirms tam uzsildīta un kurā jau gausi pakusis sviesta gabaliņš. Kamēr cepās viena puse neaktīvo apkaisām ar garšvielām ( sāls, pipari ). Garšvielas ieteiktu izvēlēties šīs, nevajag aizrauties vai eksperimentēt ar citām. Šajos salātos vienkārši tas nav nepieciešams. Atdzesējam to. Tad saplēšam gabaliņos un kārtojam uz šķīvja.

Pēc tam ,tajā pašā šķīvī, liekam iepriekš sarīvētos kartupeļus. Tā kā tie vārīti ar mizu un vārīšanas procesā nav sālīti šis ir brīdis,kad maza šķipsniņa sāls nenāks par ļaunu. Pēc tam liekam burkānu kārtu. Pārziežam visu ar majonēzi. Nākošā kārta - olas, uz tās pašas smalkās rīves sarīvēta. Un pēdējā - siers.

Salāti ēdami uzreiz. Un tik pat gardi arī nākošajā dienā. Griežam kā torti, skaistos trīsstūrīšos. Īpaši garšos bērniem, dēļ maigās garšas.

Komentāri