Ātrie citronu cepumi

      Silts ieteikums tiem, kuriem garšo cepumi vai arī ja Jūsu mājās ir tādas personas,kuras pieprasa cepumus - nepērciet tos veikalā. Cepumu pagatavošana ir ne vien viegls , bet arī interesants un gandarījumu sniedzošs pasākums. Ja iepriekš nekas tāds nav darīts, tad prātīgāk ir sākt ar vieglām receptēm. Lai izdevušos cepumu garša iedvesmotu jauniem, sarežģītākiem  kulināriem  priekšnesumiem. 

Piedāvāšu izcili vieglu cepumu recepti, kura neprasīs daudz finansiālo līdzekļu , neizsmels Jūsu enerģiju un laiku, turklāt, rezultāts patīkami pārsteigs. Lieliski iederēsies pie gardas tējas vai kafijas tases, baudot vakara filmu. Izmēģiniet šos cepumus pagatavot ar bērniem - ticiet man, šī ideja nemaz nav tik peļama. Šis nebūs tas gadījums,kad visa virtuve miltos un mīklā, izlietne pilna ar traukiem, puņķi un asaras un galu galā izbojāta brīvdiena. Netīrie trauki būs maz, bērns nodarbināts un galu galā pašu pagatavots našķis,kad mamma zina,kas lācītim vēderā, ir zelta vērts.


Sastāvdaļas :

Sviests - 100 grami
Cukurs - 50 grami
Citrons - 1 gab ( rīvēta miziņa un izspiesta sula)
Olas - 2 gab
Milti - 1 1/2 glāzes ( sākumā gan iesaku iebērt vienu un skatīties vai ir nepieciešama arī otra daļa )
Šķipsniņa sāls, 1/3 soda


      Sviests ir jādabū nedaudz pakusušā stāvoklī, istabas temperatūrā. Tas jāsakuļ kopā ar cukuru un sāli. pēc tam pievienojam rīvētu citrona miziņu un citrona sulu. Pēc tam seko soda un olas. Viss kārtīgi jāsakuļ, vismaz 5 minūtes. Kad kulšana beigusies iesijājam  bļodā miltus un iemaisām masā. Tagad ir divi varianti - vai nu miltus liekam mazāk un uz cepamās plātes uzspiežam cepumu masu ar konditorejas maisiņa palīdzību...
... ( šāds variants strādājot tandēma ar bērnu gan nebūs tas labākais) vai jāliek milti ir tik daudz lai masu iespējams sarullēt garā desā un tas sagriezt mazos gabaliņos, tad ,attiecīgi, šos gabaliņus izlīdzināt piedodot smuku ,apaļu formu. 

Virspusi cepumam dekorējām ar dakšiņas palīdzību - iespiežot uz cepuma ar dakšas sariem, krustām šķērsām. Tiem ,kuriem salduma ir par maz - pārberiet cepumiem pāri pūdercukuru.

Cepšana  uz vidējas liesmas , 180 grādi, 15 min. Cepuma dupsim jābūt patīkami brūnam,virspusei zeltainai un mājai pārpildītai ar fantastisku aromātu.


Komentāri