Lēcu salāti

            Ja vēl nav izdevies iepazīties ar lēcām, tad tagad ir pēdējais laiks šo pākšaugu ieaicināt Jūsu virtuvē. Lēcas neliks Jums vilties. Tos var likt zupās, sautējumos, salātos,kā arī diedzēt. Kā arī der zināt , ka šīs sēkliņas ir izcils olbaltuma, dzelzs, fosfora un B vitamīnu avots.

           Gribu padalīties ar vienu ļoti vienkāršu un garšīgu lēcu salātu recepti. Iedvesmai ievietoju gala rezultāta bildi.
Sastāvdaļas (Aprēķinātas uz trijiem ēdājiem)  : Lēcas 150 grami, 100 grami liesa šķiņķīša, 3 marinēti gurķi, burkāns, sīpols, 12% krējums, sinepes, sāls. 

             Sākam ar lēcu vārīšanu. Es darīju tā - noskaloju lēcas, un pirms vārīšanas stundu mērcēju remdenā ūdenī. Pēc tam vārīju pusstundu sāls ūdenī. Varat arī lēcas nemērcēt, tikai tad vārīšanas laiks būs garāks. Lēcu graudiņu gatavību nosaku pēc to konsistences, ja tie viegli saspiežas, tad ir gatavi.

            Pēc tam vajag smalkos gabaliņos sagriezt šķiņķi, sīpolu un burkānu. Visu liekam uz pannas. Cepam uz lēnas liesmas 10-15 min. Jāatdzesē.


     Tik pat smalki sagriežam arī marinētos gurķīšus. Lēcas, gurķīšus  un saceptos labumus liekam bļodā.

       Tagad ir jāpieņem ļoti atbildīgs lēmums - vai šīm sastāvdaļām liekam klāt krējumu, vai grieķu jogurtu vai arī majonēzi. Es balsoju par liesu 12 % krējumu un vienu sinepju tējkaroti. 

             Garantēju - iznākums ir lielisks. Pasniedzu kopā ar tomātiem un tumšo ciabatas maizīti.



Komentāri