Vēl viena virtuves pērle, kura ir arī Jums ir jāieaicina savā dzīvē. Izcili viegla recepte ar daudzām variācijām un plašām izpausmes iespējām. Nav jāsēž pie plīts ar pannas lāpstiņu rokās ik pa brīdim maisot. Iznākums ir perfekts!
Galvenais ,protams, ir kartupelis. Mans ieteikums ņemt pēc iespējas lielākus. ar tumšāku mizu. Izcili,ja ir ar sarkano mizu. Ar jaunajiem kartupeļiem šis prieks, diemžēl, nesanāks.
Pēc tam ir jāizvēlas slapjā bāze - majonēze, jogurts bez piedevām, mājas graudainais siers, krējums, grieķu jogurts,biezpiens.
Tad nāk klāt beramā bāze - siers, zaļumi, gaļa un zivs - dažādākajās izpausmēs,ķiploki, sīpoli, puravi, sēkliņas, rieksti, u.c. veselīgi vai nedaudz mazāk veselīgi labumi.
Attēlā redzamais gardums ir vidēja lieluma kartupelis, kas pirms ietīšanas folijā, ir ļoti kārtīgi nomazgāts. Cepšana noris cepeškrāsnī. Runā, ka šo pasākumu var taisīt arī bez folija palīdzības, bet tad jārēķinās,ka cepšana ilgs ilgāk un miziņa būs cietāka, un , galu galā, to ēst būs pagrūti. Es dodu priekšroku folijai, 35 min cepšanai tajā un tad 10 min vēl bez tās. Tas ir ideālais variants, kad iekšā kartupeļi ir miltaini un garoziņa baudāmi kraukšķīga.
Pildījumu izvēlējos vareni treknu - majonēze, siers, ķiploks. Tik vien! Viss vienkāršais ir ģeniāls!
Galvenais ,protams, ir kartupelis. Mans ieteikums ņemt pēc iespējas lielākus. ar tumšāku mizu. Izcili,ja ir ar sarkano mizu. Ar jaunajiem kartupeļiem šis prieks, diemžēl, nesanāks.
Pēc tam ir jāizvēlas slapjā bāze - majonēze, jogurts bez piedevām, mājas graudainais siers, krējums, grieķu jogurts,biezpiens.
Tad nāk klāt beramā bāze - siers, zaļumi, gaļa un zivs - dažādākajās izpausmēs,ķiploki, sīpoli, puravi, sēkliņas, rieksti, u.c. veselīgi vai nedaudz mazāk veselīgi labumi.
Attēlā redzamais gardums ir vidēja lieluma kartupelis, kas pirms ietīšanas folijā, ir ļoti kārtīgi nomazgāts. Cepšana noris cepeškrāsnī. Runā, ka šo pasākumu var taisīt arī bez folija palīdzības, bet tad jārēķinās,ka cepšana ilgs ilgāk un miziņa būs cietāka, un , galu galā, to ēst būs pagrūti. Es dodu priekšroku folijai, 35 min cepšanai tajā un tad 10 min vēl bez tās. Tas ir ideālais variants, kad iekšā kartupeļi ir miltaini un garoziņa baudāmi kraukšķīga.
Pildījumu izvēlējos vareni treknu - majonēze, siers, ķiploks. Tik vien! Viss vienkāršais ir ģeniāls!
Komentāri
Ierakstīt komentāru