Jūras veltes saldskābajā mērcē ar basmati dārzeņu rīsiem

          Slinkums iet uz Gan Bei ? Ataicini viņu pie sevis. Nē, nav jāķer rokās telefona klausule un jāpasūta ēdiens uz mājām, ir jāsapakojas un jābrien uz bodi. Tas būs lētāk un garšīgāk nekā pasūtot, turklāt tas būs arī labi pavadīts laiks, vēl jo vairāk ja jūras veltes iet pie sirds, bet ne reizi tās pagatavot pašiem nav nācies. Var nopirkt visu dubultā un uz gardām vakariņām paaicināt draugus vai vēl labāk - gatavot kopā ar viņiem. Pavisam nedaudz Jūsu laika, roku veiklības un naudiņas ... un Jūs tiksiet pie ļoti gardas maltītes.

Sastāvdaļas 
Mērcei
Jūras velšu kokteilis - iepakojums ( 180 - 200 grami)
Medus - 2 ēdamkarotes ar kaudzi
Tomātu mērce ( Saldā vai Ķīnas saldskābā)
Sviests - 1 ēdamkarote
Ķiploks - 1 daiviņa 
Garšvielas - sāls un pipari

Rīsiem
Basmati rīsi - 450 grami
Olas - 2 gab
Zaļie zirņi - ( sasaldētie, ne konservētie) 50 - 70 grami
Lociņi 
Sojas mērce
Sviests - maza piciņa



        Jūras veltes izkausējam ,aplejam ar verdošu ūdeni un pievienojot pus tējkaroti sāls. 5 min atstājam sālsūdenī. Tad notecinām un liekam cepināties pannā, kurā izkausēts sviests un iespiests ķiploks.  Jūras veltes cepam uz lēnas uguns aptuveni 10-15 min.  Tad pievienojam klāt tomātu mērci un pēc dažām minūtēm arī medu. Visu kārtīgi izmaisam un cepinam ne ilgāk kā piecas min. Pagaršojam un pievienojam trūkstošās  garšvielas.

       Atbilstoši instrukcijai vārām rīsus. Tikmēr atsevišķi uz pannas, svietiņā, cepam olu. Nekādu vēršaci mums nevajag, tādēļ intensīvi maisam olu visu sepšanas laiku. Kad tā gatava, liekam iekšā bļodā. Nākošos cepinām zirnīšus, arī sviestā, līdz tie mīksti . Tos arī liekam tajā pašā bļodā. Tur pat liekam arī smalki sagrieztus lociņus. Kad rīsi gatavi liekam tos pie jau gatavajiem un sagrieztajiem produktiem bļodā. Ar soju darām tā,kā pašiem tīk - varam pievienot klāt bļodas saturam uzreiz vai katram ēdājam likt izvēlēties.



     Protams, protams. Manās mājās nav vienbalsīgs "JĀ" jūras veltēm, taču ļoti labi pie sirds iet basmatī dārzeņu rīsi.  šie rīsi ir debešķīgi gardi kopā ar viss vienkāršāko kotleti, karbonāti, vai cepamdesiņu.

Lūk šāds skaistums Jūs priecēs pēc aptuveni 40 minūšu ilgas rosīšanās virtuvē. Šī mērce garšos lieliski arī ar nūdelēm vai vienkārši novārītiem rīsiem, bet tieši šāds komplekts garantēs Jums īstus vēderpriekus.

Komentāri