Veģetārās vakariņas. Spagetī burkānu mērcē

      Nezinu kā Jums, bet manā mājā valdīja uzskats,ka gaļas klātbūtne ir obligāta maltītes sastāvdaļa. Tāpat mīts,ka bez gaļas ēdiens nedod sāta sajūtu un jau pēc maza laika posma atkal burkšķēs puncis vēl pa visam nesen bija spēcīgs arguments , lai pie maniem veģetārajiem ēdieniem pievienotu vakardienas kotleti.  Man jau atkal liekas, ka tas nebūt nav obligāti. Reizi pa reizei ir jāļauj kuņģim atpūsties no gaļas. Un arī tas par to sāta sajūtu ir tikai tāds izdomājums vien.Vienmēr jau ar acīm sanāk apēst vairāk... Ar saviem mājiniekiem esmu sarunājusi ,ka ik pa laikam galdā celšu kaut ko bez gaļas. Pagaidām ne reizi neviens nav sūdzējies un neviens nav gājis uz veikalu pēc cīsiņiem. Gluži pretēji - esamu saņēmusi uzslavas par ēdiena garšu un patīkamo sāta sajūtu.

Piedāvāju ļoti sev mīļu veģetāro vakariņu recepti. Pat nelabojami gaļēdāji tiks sātīgi pabaroti.

Sastāvdaļas
Spagetī makaroni - iepakojums
Burkāni - 4 gab
Puravs - gaišā daļa
Sīpols - 1 gab
Saldais krējums 35% - 200 grami
Sāls

Servēšanai - siers un zaļumi.

1) Uzliekam vārīties ūdeni makaroniem. Vārot makaronus sekojam norādēm uz iepakojuma. Nepārvāram.

2) Nomizojam un sagriežam vidēji smalkos gabalos dārzeņus. Liekam tos mazā katliņā un pārlejam ar glāzi verdoša ūdens.Pievienojam sāli. Sutinām aptuveni 15 - 20 min, līdz dārzeņi ir kļuvuši mīksti.

3) Neatdzesētus, vēl karstus un kūpošus, gatavos dārzeņus sākam blenderēt. Jāiegūst vienveidīga masa, bez kunkuļiem. Kad tas ir izdarīts liekam klāt saldo krējumu un kārtīgi izmaisām to. Pārliecināmies vai sāls pietrūkst. Ja prasās pēc vēl kādām garšvielām , tad ir īstais brīdis tās pievienot.
Un tas ir ari viss!
Mērce ir gatava un varam saukt mīļos sēsties pie galda.
Servējam un neaizmirstam bagātīgi pārbērt ēdienu ar sieru un zaļumiem.


Ēdiens ir ļoti sātīgs un garšīgs.

Komentāri