Es dievinu sautējumus un šī dievināšana ir pateicoties to vienkāršajai pagatavošanai. Un, ja kādam sautējumi nepatīk , tad tas ir tikai tādēļ , ka nav atrasta tā īstā sautējuma pagatavošanas recepte. Piedāvāju vienu no savējām versijām.
Rezultāts izskatīsies šādi:
Un, ja nepatīk nosaukums "sautējums", tad var pārdēvēt šādi " Pikantā vista ar ripiņās sagrieztiem kartupeļiem un burkāniem maigā piena mērcītē"
Sastāvdaļas:
kartupeļi
burkāni
sīpoli
ķiploki
paprika
vistas šķiņķīši
piens
garšvielas ( es pievienoju šo: melnie pipari, čilli , citronpipari, baziliks,sāls , cukurs)
Rezultāts izskatīsies šādi:
Un, ja nepatīk nosaukums "sautējums", tad var pārdēvēt šādi " Pikantā vista ar ripiņās sagrieztiem kartupeļiem un burkāniem maigā piena mērcītē"
Sastāvdaļas:
kartupeļi
burkāni
sīpoli
ķiploki
paprika
vistas šķiņķīši
piens
garšvielas ( es pievienoju šo: melnie pipari, čilli , citronpipari, baziliks,sāls , cukurs)
Par daudzumiem runājot... ir grūti ieteikt kādu konkrētu daudzumu katram produktam, Šeit ir jāsaprot kas garšo - citam vairāk garšo kad ēdienam sīpols pielikts minimāli, citam atkal mute velkas čokurā, ja pie ēdiena nav kā minimums kilograms sīpolu pievienots. Mani daudzumi - 2 lieli burkāni, pus kg kartupeļu, 4 vidēja izmēra sīpoli, puse no paprikas, 3 ķiploka daiviņas, divi vistu šķiņķīši un divas piena glāzes. Ar šo daudzumu 6 lielas porcijas garantētas.
Sastāvdaļas nav nekādas mistiskās un nesaprotamās. Kādēļ tas garšo interesantāk un , manuprāt, labāk kā klasiskie ēdnīcu sautējumi - nezinu.
Ķeramies klāt pie gatavošanas.
1) Jāatkaulo un mazos gabaliņos jāsagriež vistu šķiņķīši.
2) Jāsagriež ripiņās burkāni, sīpoli, ķiploki un paprika.
3) Jāatrod trauks kurā apcepināt vistu ar dārzeņiem . Var ņemt pannu un pēc 20 min,kad cepināšanas process būs galā visu pārmest kastrolītī , bet var izmantot arī vok pannu.
Nežēlojam garšvielas, liekam klāt visu to,kas garšo.
Cepšana aptuveni 15 min un lielas uguns. Regulāri maisot, Ir labi , ja drusciņ drusciņ pie dārzenīšiem un gaļinas piemetas piedegums. Bet tā simboliski.
Tā kā šis nav klasiskais sautējums, pašmērķis nav iegūt izplūdušu biezu putru, bet gan saglabāt dārzeņus gabalos , ļaujot tiem pasautēties. Ir jāiegaumē tas,ka kartupeļus liekam iekšā pēc apcepināšanas, jo tie gatavojās ātrāk par burkāniem. Ja kartupeļus liksim kopā ar burkāniem, tie vienkārši izšķīdīs.
4) Jāsagriež kartupeļi ripiņās. Apmēram tādā pašā biezumā, kā griezām burkānus.
5)Sagrieztos kartupeļus iemaisām pannā, kurā jau cepās dārzeņi ar vistiņu. Turpinām cept vēl 5 minūtes.
6) Samazinām uguns liesmu un lejam klāt pienu. Uzliekam virsū vāku un ik pa brīdim maisot ļaujam 20-25 min pasautēties.
Šo sautējumu pasniedz bez krējuma. Var pārkaisīt ar zaļumiem.
Komentāri
Ierakstīt komentāru