Jā, šī recepte ir pārbaudīta un atzīta par izcilu savā vienkāršībā un burvīgajā rezultātā. Jā, no piecām,pavisam vienkāršām, sastāvdaļām sanāk burvīgs deserts, kuru var pasniegt kopā ar plombīra bumbiņu vai baudīt tāpat, malkojot tēju.
Sastāvdaļas:
Maize
Olas
Piens
Iebiezinātais piens ar cukuru
Ogas
( Lai izvairītos no piedegšanas, veidni var ietaukot ar sviestu. Būs nepieciešams mazs sviesta pikucītis)
Par daudzumiem - tas ir tīri individuāls process, izvērtējot savu mīlestību pret ogām, pret saldumu vai skābumu. Vienīgais - ar pienu uzmanīgi. Nepārforsēt, labāk lai ir par maz, nekā pa daudz.
Bilde jau pati pastāsta , kas tālāk darāms - maizi sagriež vai saplēš mazos gabaliņos un liek cepamajā traukā. Tajā pašā traukā ber klāt arī ogas.Nedaudz pakužinam maizi un ogas, lai nebūtu tā ka apakšā tikai maize un augšpusē - ogas. Par ogu izvēli - bildē redzamas upenes. Jaatdzīst,ka kūka bija paskāba, neskatoties uz iebiezinātā piena cukuroto klātbūtni. Un tieši kūkas skābums lika man paskatīties tālāk un šo kūku pasniegt ar plombīra bumbu. Izcila kombinācija! Šādā manierē kūku pagatavošana ir mēģināta ar visām iespējamajām ogām , arī veikala saldētajām. Nav sanācis vilties.
Tad atsevišķā traukā sakuļ olas,pienu un iebiezināto pienu. iegūto masu vienmērīgi jāpārlej pāri ogām un maizei. Kad tas izdarīts jāliek iekšā cepeškrāsnī uz vidējas uguns ( aptuveni 180 grādi ) un tad jāķeras klāt pie grūtākā darba - gaidīšanas.
Cepšana - aptuveni 15 min. Šādiem cepamajiem pasākumiem mīlu izmantot stikla veidnes - var izsekot līdzi un izvairīties no nepatīkamā piedegšanas momenta. Kūku ceļam galdā, kad virspuse ir maigi apbrūninājusies un šķidrums ir uzsūcies.
Izmēģiniet ar visām Jums pieejamajām ogām , kā arī ar āboliem un kanēli.
Sastāvdaļas:
Maize
Olas
Piens
Iebiezinātais piens ar cukuru
Ogas
( Lai izvairītos no piedegšanas, veidni var ietaukot ar sviestu. Būs nepieciešams mazs sviesta pikucītis)
Par daudzumiem - tas ir tīri individuāls process, izvērtējot savu mīlestību pret ogām, pret saldumu vai skābumu. Vienīgais - ar pienu uzmanīgi. Nepārforsēt, labāk lai ir par maz, nekā pa daudz.
Bilde jau pati pastāsta , kas tālāk darāms - maizi sagriež vai saplēš mazos gabaliņos un liek cepamajā traukā. Tajā pašā traukā ber klāt arī ogas.Nedaudz pakužinam maizi un ogas, lai nebūtu tā ka apakšā tikai maize un augšpusē - ogas. Par ogu izvēli - bildē redzamas upenes. Jaatdzīst,ka kūka bija paskāba, neskatoties uz iebiezinātā piena cukuroto klātbūtni. Un tieši kūkas skābums lika man paskatīties tālāk un šo kūku pasniegt ar plombīra bumbu. Izcila kombinācija! Šādā manierē kūku pagatavošana ir mēģināta ar visām iespējamajām ogām , arī veikala saldētajām. Nav sanācis vilties.
Tad atsevišķā traukā sakuļ olas,pienu un iebiezināto pienu. iegūto masu vienmērīgi jāpārlej pāri ogām un maizei. Kad tas izdarīts jāliek iekšā cepeškrāsnī uz vidējas uguns ( aptuveni 180 grādi ) un tad jāķeras klāt pie grūtākā darba - gaidīšanas.
Cepšana - aptuveni 15 min. Šādiem cepamajiem pasākumiem mīlu izmantot stikla veidnes - var izsekot līdzi un izvairīties no nepatīkamā piedegšanas momenta. Kūku ceļam galdā, kad virspuse ir maigi apbrūninājusies un šķidrums ir uzsūcies.
Izmēģiniet ar visām Jums pieejamajām ogām , kā arī ar āboliem un kanēli.
Komentāri
Ierakstīt komentāru