Nu tad tā...
Es mēdzu kliedēt garlaicību Pinterest.com lapā. Kur tad vēl ir tik daudz skaistu bildīšu vienkopus? Apstājos brīdī,kad mutē saskrēja siekalas ...un "paldies" jāsaka skaistajām japāņu zupiņu bildēm. Skaists balts zupas šķīvis, nūdeles, estētiski un viegli pārskatāmas zupas sastāvdaļas...mmm... bildīšu pētīšanai jāmet miers un beidzot jāuztaisa kaut kas līdzīgs. Nemaz neskatoties receptūrā bridu uz veikalu un pa ceļam prātoju,kā zupiņu labāk uztaisīt.
Rezultāts izskatījās šādi...
Sastāvdaļas
Es mēdzu kliedēt garlaicību Pinterest.com lapā. Kur tad vēl ir tik daudz skaistu bildīšu vienkopus? Apstājos brīdī,kad mutē saskrēja siekalas ...un "paldies" jāsaka skaistajām japāņu zupiņu bildēm. Skaists balts zupas šķīvis, nūdeles, estētiski un viegli pārskatāmas zupas sastāvdaļas...mmm... bildīšu pētīšanai jāmet miers un beidzot jāuztaisa kaut kas līdzīgs. Nemaz neskatoties receptūrā bridu uz veikalu un pa ceļam prātoju,kā zupiņu labāk uztaisīt.
Rezultāts izskatījās šādi...
Viss patiesībā ir vienkāršāk nekā biju domājusi. Visa pamatā ir garšu kombinēšana un estētiskais piegājiens. Un vienīgā mums, latviešiem, ne līdz galam izprotamā lieta ir nūdeles. Kam gan vajag tās nūdeles, ja ir pierastie spagetī makaroni? Nu šeit vajadzēs gan. Mēģināts arī ir ar tiem, taču tas nav tas. Nezinu, kur slēpjas visa tā sāls, placebo efekts vai kas cits, bet bez nūdelēm neiztikt. Un nav jau tā,ka šīs lietas būtu jāmeklē ilgi un dikti. Ja izvēlēsieties iepirkt nepieciešamo RIMI bodē, tad tur šo brīnumu arī sastapsiet.
Es devu priekšroku stikla nūdelēm. Kādēļ? Tādēļ ,ka iepriekš tās nebija mēģinātas. Vēl veikala plauktos atradīsiet olu nūdeles un rīsu nūdeles. Izvēlieties sev tīkamāko - gan pēc satura, gan izskata, gan cenas.
Un arī šeit neiztikt bez laba buljona. Šoreiz buljons tapa no dārzeņiem - gala rezultāts bija izcils!
Sastāvdaļas
3 lielām porcijām
Dārzeņu buljonam:
Burkāns - 1 gab
Tomāts - puse
Puravs - puse
Sīpols - 1 gab
Selerijas sakne - puse
Ķiploks - 2 daiviņas
Ūdens - aptuveni 700 ml
Garšvielas - sāls, cukurs, melnie pipari, samalts čilli pulveris
Zupas "dvēselei":
Cauraugusi kūpināta gaļiņa - 150 grami
Burkāns - 1 gab
Selerija - puse
Puravs - puse
Šampinjoni - 6 gab
Lociņi - 30 g
Bumbieris - puse
Olas - 2 gab
1) Sākam ar buljona gatavošanu. Sagatavojam kaltu, tajā liekam iekšā sagrieztus dārzeņus. Netērējam laiku un negriežam dārzeņus smalki.
Pievienojam dārzeņiem nedaudz eļļas un liekam uz plīts. Cepinām, visu laiku maisot, 5 minūtes. Tad liekam klāt garšvielas.
Garšvielu daudzums ir atkarīgs no tā, cik pikantu Jūs vēlaties buljonu. Pēc garšvielām lejam klāt ūdeni un ļaujam visam vārīties. Nocelsim katlu no plīts tikai tad, kad būs gatavas visas pārējās sastāvdaļas.
2) Produktu griešana. Šeit būs jāiegulda gan laiks, gan pacietība. Visu griežam skaisti un akurāti. Burkānus, selerijas sakni, bumbieru un gaļiņu smalkos salmiņos, šampinjonus smalkās ripiņās un smalki jo smalki sakapājam lociņus un puravus.
3) Cepšana. Jāapcepina ir viss izņemot bumbieru, lociņus un puravus. Viss jāpacep atsevišķi ( seleriju un burkānu var cept kopā) un ne ilgāk par 5 min.
4) Nūdeļu pagatavošana. Stikla nūdeles ,ieliekot verdošā ūdenī, kļūst gatavas pēc minūtes. Citām nūdelēm pagatavošanas laiks ir savādāks. Sekojam norādēm un dabūjam gatavas nūdeles.
5) Jāuzvāra vidēji cietas olas. Atbrīvojam no čaumalām un sagriežam uz pusēm.
6) Servēšana. Ņemam bļodiņas, liekam iekšā nūdeles, aplejam ar izkāstu buljonu un ...
... pievienojam zupai dvēseli pēc paša vēlmēm un ieskatiem.
Komentāri
Ierakstīt komentāru