Maltā gaļā, ja vien tā ir laba, jūsu klātbūtnē malta un no svaigiem, maziem gaļas gabaliņiem, ir izcils sabiedrotais ātru, sātīgu un gardu vakariņu pagatavošanai. Un nav jau vienmēr jātaisa kotletes vai mērce vai frikadeļu zupa. Ir daudz citu interesantu lietu,ko var pagatavot. Kā piemērs būs šī recepte - Gaļas maize. Šis būs lielisks risinājums tiem, kuriem roka neceļas pirkt desu vai kādus citus uz maizes liekamus pasākumus. Un ja vien nav pašiem gaļa jāmaļ , tad šis pasākums daudz darba neprasīs. Vienīgā lieta , kas sagādās grūtības - gaidīšana, Gaļas maizes cepšana aizņems aptuveni 40 min, atkarībā no tā cik daudz masas vēlēsieties izcept.Taču visu cepšanas laiku Jums nebūs jāstāv pie plīts patstāvīgi maisot un vērojot notikumu gaitu, šis laiks Jums būs absolūti brīvs.
Un vispār - šādu gaļas veidojumu iesaku uztaisīt dažas reizes mēnesī. Tas tik ļoti ieekonomēs Jūsu laiku, kuru varēsiet pavadīt kopā ar saviem mīļajiem, nevis nesteidzīgas filmas skatīšanos vai tējas baudīšanas vietā, šiverētos pa virtuvi. Pasniegt to var visdažādākajās variācijās - viss viss vienkāršākais un ātrākais ir pasniegt gaļas maizes šķēlītes uz apgrauzdētas graudu maizes kopā ar svaigiem dārzeņiem.
Vēl šajā receptē ir viena man ļoti ļoti laba lieta - auzu klijas.
Klijas ir jāciena un jāgodā ik vienam cilvēkam, ne tikai tiem , kuriem rūp sava veselība, ne tikai tiem,kas ir veselīga dzīves veida piekritēji.
Klijas - šķiedrvielu, vitamīnu un minerālvielu bumba, kura neviens apgādās Jūsu organismu ar visādiem labumiem, bet samazinās holesterīna līmeni, palīdzēs sakārtot vielmaiņu un vēderdeju,
Un palīdz arī cīņā ar liekajiem kilogramiem. Klijas samazina tauku un toksīnu uzsūkšanos organismā un paātrina to izdalīšanos ar fekālijām. Man personīgais viedoklis - izcils palīgs notievēšanai.
Sastāvdaļas :
Maltā gaļa - 1 kg
Sīpoli - 2 gab
Burkāni - 1 gab
Ķiploki - 3 daivņas
Auzu klijas - 100 grami
Ola - 1 gab
Sauja sakapātu pētersīļu, melnie pipari, sāls, baziliks, malti kaltēti čili pipari , ķimenes,cukurs,
Smalki sarīvētu burkānu , smalki sagrieztu sīpolu un ķiploku, sakapātus pētersīļus pievieno maltai gaļai, tur pat liek arī olu, klijas un garšvielas. Visas sastāvdaļas maisa cītīgi aptuveni 3 minūtes. No visas iegūtās masas taisām vienu lielu vai divas mazākas maizes klaipiņus un liekam uz iepriekš ietaukota folija . Gaļa ir jāsapako tā, lai tā būtu pilnībā aizklāta.
Kilogramīgā "kotlete" folija sedziņā būs jācep aptuveni 40 min 200 grādos. Ja taisīsim divas mazākas, tad cepšanas laiks saīsinās pa 10 minūtēm. Var ēst gan augstu, gan karstu, gan uz maizītes, gan salātos, gan brokastīm, gan vakariņām.
Komentāri
Ierakstīt komentāru