Brokastis gultā- pildītie groziņi. Sāļie - trīs versijas

        Brokastis ir svarīgākā ēdiena reize un šī maltīte ieliek pamatus visai dienai. Darba dienas steigā vajag domāt par to, lai ēdiens sniegtu pietiekoši daudz enerģijas un būtu ērts savā ātrajā pagatavošanā, taču brīvdienās, kad nav ierastās steigas, ir ne vien jādomā par uzturvērtību, bet arī par estētisko gandarījumu.
 
      Šī recepte liks priecāties tiem, kuriem no rīta patīk kārtīgi un sātīgi paēst, tiem, kuriem lapu salāti ar pieciem ciedru riekstiem un diviem fetas siera gabaliņiem šķiet kā galda noformējums, nevis maltīte. Piedāvāju uzreiz trīs versijas. Varat izvēlēties vienu no visām, vai arī taisīt visas trīs uzreiz. Ļoti vienkārša un ātri pagatavojama recepte. Vēl viens šīs receptes plus - ja arī kaut kas palikts pāri, par ko gan es ļoti šaubos, varēsiet tik pat gardi notiesāt pusdienās. Ēst var gan siltā , gan atdzisušā veidā.



Sastāvdaļas:
15 groziņiem
Kārtainā bezrauga mīkla - 1 plāksne aptuveni 200 grami
Maltā gaļa - 150 grami
Sīpols
Salami - 70 grami
Siers  - 70 grami
Olas - 3 gab 
Garšvielas - sāls, pipari u.c. Jūsu ģimenē iecienītas garšvielas



1) Lai raitāk ritētu darbi pirmais ko vajadzētu izdarīt ir sagatavot visu pildāmo saturu. Apcepam malto gaļu kopā ar sīpoliem ,izmantojam tās garšvielas,kuras esam iecienījuši. Nevajag eksperimentēt un bērt klāt lietas,kuras nav iepriekš izprovētas un iemīļotas. Šī ēdiena galvenā misija ir pabarot un iepriecināt ar izskatu. Ar kaut ko jaunu pārsteigsim citu reizi.

Sarīvējam sieru un ar salami desu darām tā,ka tīk pašiem. Vai nu griežam kubiciņos, kā to darīju es, vai smalkos salmiņos, vai vēl kā savādāk... darām tā, lai rezultāts izskatītos skaisti.

2) Kad visu esam sarūpējuši un parūpējušies par to, lai tālākais darbs ritētu raiti ,ķeramies klāt mīklas rullēšanai. No vienas 200 gr kārtainās mīklas plāksnes man sanāca aptuveni 15 groziņi. Plāksni var sadalīt uzreiz 15 mazos kubiciņos, vai arī rullēt visu un dalīt tad, kad mīkla pietiekoši plāni izrullēta . 

3) Ņemam formiņas uz sākam tajās izrullēto plāno mīklu. Liekam tā, lai mīkla ir pāri maliņām. Necenšamies to darīt lēni, ilgi un ar īpašu rūpību - tieši šīs pāri kēksu formiņu maliņas padarīs ēdiena vizuālo noformējumu skaistāku. Viens no retajiem izņēmumiem ,kad īpaša piesardzība un rūpība neies roku rokā ar izcilu rezultātu.


 4) Sākam groziņu pildīšanas darbus. Vienā liekam iekšā malto gaļu un pāri pārberam sieru, otrā liekam sagrieztu desiņu un sieru , savukārt, trešajā - iesitam jēlu olu.

5) Liekam cepties. Uz vidējas liesmas - aptuveni 180 grādi  Cepšaas ilgums - 15 min. Kamēr groziņu maliņas paliek brūnas. Jāņem vērā, ka olu groziņi gatavosies mazliet ilgāk. Tos vajadzētu cepināt aptuveni 20 minūtes.

Gatavi olu groziņi izskatās šādi :


Šī ir izcila alternatīva ierastajām brokastu maizītēm, ceptām olām un omletēm. Pildījums var būt dažāds - es tik piedāvāju trīs mūsu mājās viss pieprasītākās versijas. Ļaujiet vaļu fantāzijai. Varat arī atsevišķi, bez pildījuma, uzcept groziņus, lai pēc tam tajos liktu iekšā dažādu veidu salātus, svaigus augļus, jogurtu u.c. gardas lietas. Patiks gan lieliem , gan maziem. Sajūsminās tās mammas, kurām mazie parasti niķojās maltīšu laikā un neko daudz neapēd. ( Manējais čalītis notiesāja visus trīs groziņus, kaut parasti brokastīs izvēlas paknābāt, nevis paēst )



Komentāri