Brokastis gultā - pildītie groziņi. Saldie

Brokastis ir svarīgākā ēdiena reize un šī maltīte ieliek pamatus visai dienai. Darba dienas steigā vajag domāt par to, lai ēdiens sniegtu pietiekoši daudz enerģijas un būtu ērts savā ātrajā pagatavošanā, taču brīvdienās, kad nav ierastās steigas, ir ne vien jādomā par uzturvērtību, bet arī par estētisko gandarījumu.

Šī recepte paredzēta tiem,kuriem pie sirds iet brokastis uz saldas nots. Tā pat arī tiem,kuriem negaršo biezpiens ,tas pavisam noteikti iegaršosies.

Sastāvdaļas:
Kārtainā bezrauga mīkla - 1 plāksne aptuveni 200 grami
Vājpiena biezpiens - aptuveni 200 grami
Banāns  - 1 gab
Ābols - 1 gab
Rozīnes - 40 grami
Cukurs, Kanēlis
Milti (pavisam nedaudz) - galda apkaisīšanai
Nepieciešamas arī kēksu formiņas - nav obligāti kā bildē - silikona, var arī izlīdzēties ar kēksiņa metāliskajām cepam plātēm.


1) Sameklējam bļodu, kurā varēsim ielikt un samaisīt biezpienu, rozīnes, banānu un ābolu. Pievienojam arī cukuru. Cukura daudzumu jāizvērtē pašiem. Citam nevajadzēs itin nemaz, cits bez 5 karotēm nemaz nekustinās šito lietu tālāk.


2) Izrullējām visu kārtainās mīklas plāksni un sadalām to vairākās daļās. Uz aci nomērot vajadzīgo lielumu. Lielumam jābūt tādam lai iesedzot to formiņā maliņas smuki būtu pāri.


3)Pirms mīklas ieklāšanas formā vēlams to nedaudz ietaukot ar olīveļļu vai pakusuša sviesta piciņu.
Kad mīkla ir ieklāta, tad varam ķerties klāt pildījuma likšanai. To ieliekam ar mazu kaudzīti un pāri pārkaisa kanēli.

Cepšana - aptuveni 15 min. Maliņām jābūt brūnām un mājai jābūt pārpildītai ar salda kanēļa aromātu.

Komentāri