Ātrais ķilavu kārtojums - salāti

    Ak laimīgās mammas, kurām bērniņi ēd zivis! Manējais sešgadnieks uzmetīs lūpu un vakaru pavadīs ar burkšķošu punci, bet zivi nemaz i nepamēģinās. Iespējams tas velns nav tik melns kā to mālē un zivs patiesībā ietu pie sirds, bet nē - mazais vīrietis viedokli nemaina. Tādēļ zivs manās mājās ir vai nu pa svētkiem vai arī tad,kad bērns ir pie vecās mammas, kas arī principā ir svētki.

     Mīlu zivis visādos veidos - zupās, sacepumos, salātos, uz maizītēm un visādi citādi. Esmu sajūsmā gan par grezniem laša medaljoniem, gan par siļķi ar kartupeļiem un biezpienu. Ka tik zivs! Pēdējā laikā ļoti pie sirds, nedaudz vairāk kā pārējās zivis, man nākusi tieši ķilaviņa. Nu tak paradīze - ķilavmaizītes ar oliņu un lociņiem, vai pildītās olas pusītes ar ķilavu veltnīšiem. Ja arī Jūs esat šo zivtiņu fans, tad šī recepte jāsaglabā un pēc iespējas ātrāk jāizmēģina.



Sastāvdaļas:
aprēķināts diviem ēdājiem
Ar mizu vārīti kartupeļi - 3 gab, vidēja izmēra
Olas,cieti vārītas - 2 gab
Sarkanais sīpols - 1 gab
Ķilavas
Mājas siers
Lociņi dekorēšanai
Majonēze vai krējums ( maisiņ iepakojumā )




1) Salātus kārtosim uzreiz pasniedzamajā šķīvī. Tik cik ēdāju tik šķīvju sagatavojam. Un pašu pamatu šiem salātiem liekam mājas sieru, Izlīdzinām mājas siera graudiņus pa šķīvja pamatni , tā lai uz tā var droši likt kārtas, lai nekas nesagāztos.
2) Pirmā kārta - kartupeļi. Noņemam nost miziņu un sagriežam vidēji smalkās šķēlēs kartupeli ripiņās un kārtojam uz šķīvja.
3) Otrā kārta - ķilavas. Iztīrītas un atvērtas ķilaviņas liekam pāri kartupelīšiem.
4) Trešā kārta - ola. Sagriežam olu vidēji smalkās ripiņās un liekam virsū nu jau otrajai kārtai.
5) Ceturtā kārta - sīpols. Sagriežam sīpolu skaistos gredzenos un liekam virsū olai. Izvērtējam savu mīlestību pret sīpoliem un tieši no tas izriet tas, cik daudz sīpolus liekam klāt šim kārtojumam.

Un izmetam vēl vienu tādu pašu apli.
6)Paņemam majonēzes vai krējuma maisiņiepakojumu un izgriežam ļoti mazu stūrīti. Un kā bildē - uztaisām restīti un pārberam kārtojumu ar lociņiem..
Ēdiens ir gards un sātīgs. Izskatās arī skaisti.
Papildus sāli vai piparus likt nevajag - ķilavas par visu parūpēsies pašas.

Lai labi garšo!

Komentāri