Šoreiz galdā celšu laša medaljonus. Ļoti vasarīga maltīte, nav nepieciešami klāt nedz rīsi, nedz kartupeļi, nedz svaigi vai tvaicēti dārzeņi. Pabaros izsalkušo punci, neradot nepatīkamo smaguma sajūtu.
Lai arī ne visai bieži sanāk gatavot zivi, man ir viena izcili viegla recepte. Labprāt ar to padalīšos. Šo pagatavot būs pa spēkam pat tiem, kuriem virtuve ir telpa, kur kāju sanāk spert visai reti.
Nepieciešams : Lasis (Šis gabals ir 2 cm biezs, katram ēdājam pa šādam medaljonam) ,sinepes, ķiploks, zaļumi, sāls, citrons,pipari.
Mazā bļodiņā sajaucam no vesela citrona izspiestu sulu, vienu tējkaroti sinepju un putras konsistencē sakapātu/izspiestu ķiploka daiviņu, kā arī pievienojam sāli, piparus un smalki sagrieztus zaļumus. Visu kārtīgi samaisam un tad rūpīgi ierīvējam laša gabaliņus ar jauniegūto marinādi. Kad darbiņš padarīts jāļauj lasim ledusskapī nedaudz atpūsties, aptuveni 20 min.
Pēc noteiktā laika ķeramies klāt cepšanai. Es darīju tā, ka pannā ieklāju cepamo papīru un gatavoju bez eļļas.
Cepot lasi izmantojam vāku. Cepšanas laiks 15 min.
Šādi marinētu zivi var pagatavot arī cepeškrāsnī,bet tad es ieteiktu ietīt to folijā, pretējā gadījumā laša gabaliņi sanāks sausi.
Gatavs un pasniegts laša medaljons izskatās aptuveni šādi ...
Viss vienkāršais ir ģeniāls un otrādi.
Lai labi garšo!
Lai arī ne visai bieži sanāk gatavot zivi, man ir viena izcili viegla recepte. Labprāt ar to padalīšos. Šo pagatavot būs pa spēkam pat tiem, kuriem virtuve ir telpa, kur kāju sanāk spert visai reti.
Nepieciešams : Lasis (Šis gabals ir 2 cm biezs, katram ēdājam pa šādam medaljonam) ,sinepes, ķiploks, zaļumi, sāls, citrons,pipari.
Mazā bļodiņā sajaucam no vesela citrona izspiestu sulu, vienu tējkaroti sinepju un putras konsistencē sakapātu/izspiestu ķiploka daiviņu, kā arī pievienojam sāli, piparus un smalki sagrieztus zaļumus. Visu kārtīgi samaisam un tad rūpīgi ierīvējam laša gabaliņus ar jauniegūto marinādi. Kad darbiņš padarīts jāļauj lasim ledusskapī nedaudz atpūsties, aptuveni 20 min.
Pēc noteiktā laika ķeramies klāt cepšanai. Es darīju tā, ka pannā ieklāju cepamo papīru un gatavoju bez eļļas.
Cepot lasi izmantojam vāku. Cepšanas laiks 15 min.
Šādi marinētu zivi var pagatavot arī cepeškrāsnī,bet tad es ieteiktu ietīt to folijā, pretējā gadījumā laša gabaliņi sanāks sausi.
Gatavs un pasniegts laša medaljons izskatās aptuveni šādi ...
Viss vienkāršais ir ģeniāls un otrādi.
Lai labi garšo!
Komentāri
Ierakstīt komentāru