Šoreiz nolēmu pamēģināt kaut ko pavisam jaunu un līdz šim iepriekš neiepazītu. Iedvesmoja viena no manām dzimšanas dienas dāvanām. Man ļoti mīļš cilvēks, zinot to, ka mīlu gatavot ēst pasniedza sainīti ar visādiem " eko šmeko" labumiem. Šoreiz prožektoru gaismā izceļu divus no tiem - garšvielu maisījums un kvinoja.
Pieveram acis uz to,ka garšvielu maisījums ir domāts vokiem un citiem Āzijas virtuves izstrādājumiem. Šo ieteiktu likt klāt teju jebkuram pārbaudītam ēdienam, ja vien ir vēlme jau ierasti mīļajam piešķirt jaunu garšas buķeti. Konkrēti šīs receptes ietvaros varat droši izmantot arī citas garšvielas.Savukārt, kvinoju neieteiktu aizvietot ar kādu citu graudaugu. Ļoti gards un veselīgs produkts. Kvinojas labajās īpašībās patreiz rakstiski iedziļināties būtu lieki, ņemot vērā to, ka interneta vidē par šo pārtikas brīnumu ir gana daudz un detalizētas informācijas.
Ķeramies klāt. Bez iepriekšējā fotogrāfijā attēlotajiem produktiem būs nepieciešams vēl šis tas...
Kabacis, burkāns, sīpols, ola, milti, ķiploks, zaļumi, sāls, cukurs.
Kvinoja kombinācijā ar dārzeņiem ir gana sabalansēta un sātīga maltīte, bet es kopā ar ēdājiem nobalsojām, ka vajag salātos iekļaut arī gaļu. Šoreiz devām priekšroku tītara šķiņķītim.
Lai ātrāk celtu galdā ēdienu ieteiktu operēt ar vairākām pannām vienlaicīgi. Man sanāca iekļauties 40 minūtēs.
Pirms cepšanas uzliekam vārīties ūdeni kastrolī. Ūdens sālīšana nav nepieciešama. Gaidām kamēr ūdens sāk burbuļoties. Kvinoju pirms likšanas iepriekš jānoskalo. Vārīšanas laiks 15 - 20 min. Graudiņiem jāuzbriest, jākļūst mīkstiem un no tiem jāizdīgst tādām kā astītēm.
1)Pirmā panna.Sagriežam gaļu gabaliņos un likam uz pannas, pārkaisam ar garšvielām. Cept uz vidējas uguns. Iepriekšēja gaļas marinēšana nav nepieciešama.
2)Otrā panna. Burkānu un sīpolu jāsagriež gabaliņos un jāliek cepināties uz vājas liesmas. Cepam tik ilgi kamēr burkāni kļūst mīksti.
3)Trešā panna. Sagriežam kabaci apmēram 7 mm biezās šķēlēs. Ņemam divus dziļos šķīvjus, vienā sakuļam oliņu, otrā ieberam nedaudz miltu. Sagrieztās kabaču ripiņas, gluži kā gaļas karbonādes , sākumā panējam olā , tad miltos, pēc tam liekam ietaukotā un uzkarsētā pannā cepties. Ar cepšanas ilgumu nevajadzētu pārcensties. Gala rezultātam jāizskatās šādi...
Izliekam visu uz šķīvja, pārberam ar sāli un katrai ripiņai uzspiežam virsū ķiplociņu. Sagriežam kabaču karbonādes četrās daļās.
Visu iepriekš sacepto un uzvārīto liekam iekšā vienā traukā. Pievienojam klāt smalki sagrieztus zaļumus. Samaisām.
Lai paspilgtinātu to,ka šis nav diētisks ēdiens pasniedzu to ar majonēzi, taču salāti ir bezgala gardi arī bez tās.
Salāti lieliski garšo gan karsti, gan atdzisuši.
Komentāri
Ierakstīt komentāru