Jaunie kartupelīši ar mini kotletītēm - siera un ķiploka sedziņā

Ir reizes, kad puncis teju vai pieprasa kaut ko vienkāršu un elementāru.
Lūk, viens gards un sātīgs risinājums! Noderēs gan pusdienām, gan vakariņām.

Lai garantētu pilnu punci četriem ēst mīlošiem cilvēkiem pietiks ar nepilnu kilogramu jauno kartupeļu, ieteicams atlasīt mazus un vienāda izmēra kartupelīšus. Vēl būs nepieciešama maltā gaļa , apmēram 400 grami , sīpols, melnie pipari, četri ķiploka zobiņi, nedaudz sāls, nedaudz cukurs,maza sviesta piciņa un kādi 150 grami siera .


Visvairāk laiku nolaupīs tieši mazo kartupeļu tīrīšana,bet ar ietrenētu roku, labu noskaņojumu un parocīgu dārzeņu mizojamo nazi zem tekoša ūdens tas neaizņems ilgāk par desmit minūtēm. Kad mizošanas darbi padarīti kartupelīši ir jāuzvāra.

Ķeramies klāt mazo kotletīšu gatavošanai. Ņemam malto gaļu, pievienojam klāt (vidēja izmēra), smalki sakapātu sīpolu, maltus melnos piparus, nedaudz sāli, nedaudz cukuru un pārīti ķiploku zobiņu. 

Ja ir vēl kāda garšviela, bez kuras tava ikdiena nav iedomājama , tad nevajadzētu to turēt plauktiņā , bet gan droši to pievienot sev vēlamajā daudzumā. Visas sastāvdaļas ir kārtīgi jāsamaisa , lai izvairītos no tā, ka kāda kotletīte būs palikusi bez kādas no pievienotajām garšvielām. Pēc tam,kad tas ir padarīts jāķeras klāt mazo gaļas bumbiņu veidošanai. Slapjas rokas palīdzēs to izdarīt raitāk, ar sausām rokām gaļa lips pie plaukstām un izveidot smuku formu nebūs iespējams. 


Ķeramies klāt cepšanas darbiem. Uzkarsējam pannu, pievienojam pavisam nedaudz eļļu un liekam cepties mazos gaļas pikucīšus. Cepot gaļas bumbiņas mēģinām tās grozīt uzmanīgi , ar domu nesabojāt apaļo formu. 

Pēc gaļas cepšanas nomazgājam pannu un tad liekam cepties iepriekš uzvārītos kartupeļus .  Vienlaicīgi uz pannas liek arī sviesta piciņu un piespiež klāt ķiplociņu. Cepam tik ilgi kamēr kartupelīši kļūst viegli brūni. 

Knapi iesākuši rosīties jau pietuvojamies pēdējam posmam -  ēdiena pasniegšanai. Mini kartupeļus un mini kotletītes kārtojam uz šķīvja un kamēr karsts uzrīvējam pāri drusciņ sieru, lai tas nedaudz pakūst. Siers ēdienam dos papildus aromātu un padarīs to vēl sātīgāku. Man pie rokas bija Holandes siers, bet Jūs varat izmantot arī citu sieru.
Šim ēdienam ļoti piestāv svaigi dārzeņi -piemēram,  gurķis un paprika.






Gatavošanas laiks ar visu vārīšanu un cepšanu neaizņēma diži ilgāk par 30 min. 
Rezultāts ir bezgala gards un estētiski pievilcīgs.
Labu apetīti!

Komentāri