Ātrā meksikāņu zupa

       Gribu Jūs iepazīstināt ar manu mīļāko recepti. Izcili iederas darba dienu vakaros, kad atnākot mājās,  ir pārāk liels nogurums burties pa virtuvi. Mīlu šo recepti dēļ tā, ka pagatavošanai ir nepieciešamas vien dažas sastāvdaļas, mazāk par pusstundu un arī maciņš netiek ļoti patukšots. Protams, arī rezultāts ir tas, kādēļ šo recepti slavinu. Mūsu ģimenē garšo gan lieliem, gan maziem.

Sastāvdaļas (apŗēķināts uz 4 ēdājiem) :
Maltā gaļa 400 grami (es rēķināju tā, ka katram ēdājam pa 100 gramiem) , pupiņas (es ņemu konservētās, gan mazās baltās, gan sarkanās), 3 glāzes ūdens, adžika 200 grami, sīpols,2 ķiploka daiviņas, sāls , malti melnie pipari, saldā paprika, sāls, cukurs, lauru lapa.


Šai konkrētajai receptei ieteiktu tieši šo adžiku. Tā nav pārāk asa...  Un garšo nedaudz savādāk, kā citas.

Gatavošana :
Smalki sagriežam sīpolu, apcepinām tur pat katliņā, kurā vārīsies šī gardā zupa. Pēc maza brītiņa liekam iekšā malto gaļu, samaisām. Ļaujam nedaudz pacepināties. Tad droši lejam klāt ūdeni un liekam klāt adžiku un garšvielas. Vāram uz vidēji lielas uguns, regulāri maisot. 5 minūtes pirms vārīšanas beigām liekam zupai klāt lauru lapu.  Vārīšanas laiks 20 min.

Pasniedzu kopā ar grauzdētu maizes šķēli un krējuma piciņu.
Noteikti pamēģiniet!

*** Vēl zupai vari pievienot arī saldo kukurūzu un načos čipšus, taču garantēju - arī ar šīm sastāvdaļām zupa būs dievīga.

Komentāri