Ātrā bolonjas mērce jeb mazliet Itālijas 20 minūšu laikā

           Ir vēl viena recepte, kuru Jums noteikti jāiekļauj savā ēdienkartē. Perfekts variants ātrām darba dienas vakariņām, kā arī lieliski iederēsies nesteidzīgiem sestdienas vakariem draugu lokā.
           
              Sastāvdaļas (aprēķināts uz četriem ēdājiem) : 200 grami maltās gaļas, liels sīpols, ķiploka daiviņa, zaļumi (pēc izvēles), pipari, sāls, cukurs, 150-200 grami konservētu tomātu, 100 grami siera. Ļoti noderēs arī tāda garšviela kā baziliks. Izcili, ja Jums ir svaigs garšaugs, bet derēs arī kaltētā veidā. Protams, nedrīkst aizmirst par pastu jeb , kā mums pierastāk, makaroniem. Bildes labajā stūrī var redzēt, ka šoreiz priekšroka tika dota zaļas krāsas makaroniem. Uz iepakojuma rakstīts, ka sastāvā ir spināti. 
Par gaļas izvēli -  ir mēģināts gan ar cūkgaļas, liellopa, vistas, kā arī tītara malto gaļu - visi varianti garšo labi. Atliek izvēlēties sev tīkamāko.

Ieteiktu konservētus tomātus aizstāt ar (skatīt otro attēlu) šo produktu. Nopērkams Rimi un Super Netto veikalos. Ideālas konsistences tomātu biezenis ar ļoti sabalansētu garšvielu piedevu. Ir pieejams tikai 200 gramu iepakojumos, kas ir tieši tik cik vajag. Ja tomēr šo produktu nopirkt neizdevās jāatceras,ka konservētiem tomātiem jābūt bez mizas un viendabīgā masā.

Gatavošana:
           Uzliekam vārīties ūdeni makaroniem. Neaizmirstam par sāli. Sekojam līdzi makaronu iepakojuma norādēm.
           Smalki sakapātu sīpolu liek iepriekš uzkarsētā un ietaukotā mazā kastrolītī vai pannā, pēc maza brītiņa liek klāt arī malto gaļu. Pielejam klāt mazāk kā pus glāzi ūdens, samaisām un uzliekam virsū vāku, ļaujot sīpoliem un gaļai 10 minūtes sutināties. Pēc noteiktā laika liekam klāt tomātu biezeni, sakapātu vai izspiestu ķiploku daiviņu, sāli, piparus,baziliku, cukuru un ļaujam vēl 5 minūtes pasutināties.

Visu gatavo liekam uz šķīvja - makaroni, mērcīte un rīvēts siers. Ja ir vēlme liekam klāt arī zaļumus.
Gatavais rezultāts izskatās šādi...
  Labu apetīti!

Komentāri