Īpašie vistu pus spārniņi alus mīklā

       Vista, ja vien tā ir svaiga un vēl labāk - no laukiem nākusi, ir tas ko galdā labprātīgi ceļu visbiežāk. Cienāju gan mājiniekus, gan viesus, gan ņemu līdzi kā ciema kukuli ejot ciemos. Vista zupās,salātos, sautējumos, kārtojumus un kā uzkoda vienmēr ir SUPER! Man ir vesels katalogs ar tiešām vienkāršām un gardām receptēm vistas pagatavošanai. Man jau gadiem pārbaudītajām receptēm nevajag pirkt neiedomājami dārgas sastāvdaļas un ar uguni meklējamas garšvielas, kuru nosaukumus pat trīs dzīves nodzīvojot tā arī nesanāks izrunāt. Nu tā nav lielā māksla vienā ēdiena sagrūzt visas iespejamās garšvielas un pasniegt kā kaut ko īpašu.

        Šai receptei galvenais palīgs ir ass nazis un pacietība. Kā arī ir jārēķinās,ka ēdiens būs kalorijām bagāts un tievējošajiem būs drusku jāpasvīst sporta aktivitātēs pēc mielošanās ar šiem pus spārniņiem.

Lai viss izdotos un fināls būtu tāds kā bildē - bezgala gards, kraukšķīgs un labi izskatītos Jums nepieciešamas šādas lietas.

Vistu spārniņi - 10 gab
Alus - 1 glāze
Milti - 1 glāze
Olas- 2 gab
sāls, cukurs, malti pipari, malti čili pipari . Ja mājās, garšvielu skapītī ir  kaltēts baziliks un karijs - varat pielikt arī to.
Eļļa - 2 glāzes




   Galvenais un laikietilpīgākais darbs ir sačubinat vistu spārnus tā,lai kauls būtu laukā un finalā spārniņi atgādinātu stilbiņu. Ņemam asu nazi un sadalām vistu trijās daļās - griežot tieši locītavu vietā. Mazās "astītetes" nebūs nepieciešamas. Spārniņu daļu, kurā ir divi kauli apstrādājam tā - mazo kaulu izdabūjam ārā pilnībā, otru lielo tikai daļēji. Spārniņā gaļainā daļa jāpārvelk pāri un pie pašām kula beigām jāapstājas. Tajā vistas spārniņa daļā kur ir viens kauls viss ir skaidrs - pāri vienīgajam kaulam pārvelkam vistas gaļu ar visu, ādu pāri.

   Gatavojam mērci - Saguļam olas, pievienojam garšvielas, alu un miltus. Visu kārtīgi samaisām. Gatavajā mīklā gremdējam mūsu pārveidotos vistu spārniņus. Mērcējam arī pliko kaulu. Pēc tam uzreiz liekam vārīties iepriekš kārtīgi sakarsētā eļļā. Vāram tik ilgi kamēr vistiņa kļuvusi skaisti brūna. Pirms pasniegšanas eļļu notecināt. Gardi gan pasniegti siltā,gan aukstā veidā.Labākā uzkoda alus mīļotājiem.



Komentāri